Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


77,Dél-arab rovásos kőtábla

77.del-arab-stele-4-6-sz.jpg

Annyi tudunk róla, hogy Dél-arab rovásos sztélé, kőemlék, 4-6 századra teszik a korát.

Lemásoltam az írásjeleket, mellé írtam mai betűinket, először betűrendben olvasom:

77.c.jpeg

Mazar (magyar) a jóban jó kapással íjaz. Hárfáz a jós már, aki jót néz, fedi ez fel. Két rész ez.

77.d.jpeg

Aki be ház, (házban, várban, városban értelmű jelek), kinn mászkálsz, alszom. Nesz felhallik, fekete arab nőm f..sz..s mén..hallasz. ketten neszeznek be ház (házban).

77.f.jpeg

Vesen ide két szem (=vesd ide a két szemed, nézz ide). Elmene ez és mán szabállal. Beszámol nészi, beszélik fő fő királ.

 

77.a.jpegBesorszámoztam a sorokat, jobbról-balra olvasom. Mai szórendünkkel:

1,Magyarok ura jól bánik az íjjal.

2,A hárfázó jós már

3,Felfedi a jót két részben.

4,Aki a ház udvarán kinn mászkálsz

5,Ne neszezz (ne zajongj), mert a házban alszanak.

6,Fekete arab nőm...(erotikus szolgáltatás...) mént (férfi) hangját ha hallod a házból

7,ketten neszeznek (az írás sugallja, hogy csendben várj míg sorra kerülsz).

8,Vesd ide a két szemed. (Nézz ide a táblára, a szabályokat tartsd be.)

9,Úti beszámolódat, beszédedet megnézi (meghallgatja)

10, a fő király.

 

A kőtáblát körbe veszi a kos minta, a kusok, fekete magyarok szimbóluma.  A kusokat, az emberi nem egyik legkorábban kialakult népes ágának tekintik. Legfeltűnőbb testi tulajdonságuk az, hogy bőrük fekete - pontosabban szólva: mahagóni színű (Winchell Alexander: Preadamites or a demonstration of the existence of men before Adam Chicago,  96.old.) - de arcuk ennek ellenére szabályos európai arc. Leszármazóik ma főleg Etiópiában és Indiában élnek, egyebütt már elkeveredtek más fajokkal, nevezetesen az úr népekkel (árjákkal) és elvesztették eredeti vonásaikat.

A magyar övezetbe kerülve megtanulták a magyar nyelvet, nincs fennmaradva semmilyen írásos bizonyíték, hogy eredetileg más nyelvet beszéltek volna, mint a magyar nyelv.

Örömmel dolgoztak a hunok és magyarok szolgálatában mint mezőőrök, pásztorok. Örömmel tanultak, állami hivatalokat is betölthettek. Fehérekkel keveredve a papságba, az uralkodó családba is bekerültek. Önálló tömbjeik saját uralkodó, saját vallás alatt szabadon élhettek az egyiptomi fáraó védelme alatt. A kus magyarok a Kárpát -medencében is jelen voltak.

A Kos az állat hímje, vagyis népnévként a fekete magyarok, kosok, kusok népnevét őrzi. Kárpát-medencében ismétlődik: Kosice=Kassa nevében, az egykor általunk is bizonyítottan magyar nyelvű  Egyiptomban Kossala = Goshen, Kos-helye névben. Etiópia régi térképén is látjuk a kus feliratot. Ma is élnek közöttünk magyar emberek, akiknek sötétebb a bőre, haja hullámos, vagy göndör. Atilla király leszármazottai közül is többnek volt szép dús hullámos haja, vagy sötétes bőre. Velük a Kárpát-medence eseményeinél találkozni fogunk.

(2015.02.11.  Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar rovás olvasatát. Magyar közkincsként, szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Köszönöm a lelet képet névtelenségben maradó küldőjének.)