Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


54,A dolmen, Stonehenge

Dolmen

Egyszerre meglátjuk a Dol-men szóban Isten Mén nevét. A kövek Istenre emlékeztetnek. A kutatók találtak korongokat, napkorongot, fokos és olyan leleteket, melyek Isten magyar népeinek jelképei.

 

Mi lehet az első szótag az idegen kutatóknál: DOL?

A dolmeneket írják „lit du Géant, chambredu Géant” „Óriás ágya”, „Óriás hálószobája”. A régi kelet magyar népei már korábban említettem: amikor az Ég Ura, a Napúr, az Égi Óriás, Égi Úri Ős nem ül égi szekerén és nem közlekedik az égbolton, akkor alszik és éjszaka van.

 

Ha a kor kutatói szerint az óriáskövek között, mint hálószobában alszik a Nap,akkor a Dol-mén mai kiejtése= Hál-mén. A Mén hálószobája.(Eredeti képért katt a képre.)

53.dolmen.jpg

Már a mezőföldi = mezopotámiai Baba Ilona = Babilon templománál, Zikkurat =Az Ég Úr Széke templomban legfelül egy hatalmas hálószoba volt. Az Ég Ura az ottani magyarok hite szerint is jelképesen ott aludt.

53.zikkurat-egur-szeke-ur.jpg

Az Ég-Úr-Széke, hogy ott alszik Isten, tudták a hitükben. De azt is tudták, a Nap nem isten. Akik fejlett csillagászattal rendelkeztek, ismerték a tudományokat, egy leleten gatyában, púpos tv képernyő előtt ülő emberek számítógépekkel dolgoztak, ahol sumér repülő modelleket találtak, tisztában voltak a dolgokkal.

9.-ur-lelet--szamitogepek.jpg 9.-sumer-repulok.jpg

 

A keresztény templomainkról is hasonlót tartunk: A templom az Isten háza. Ide vár minket Jézus, itt találkoznak Isten gyermekei. Egy mai ének a sok közül:

„Templom csendes mélyén, oltár rejtekén, hófehéren Jézus titkon ott pihen. Körülötte éj van…”

Mindez az imádság helye volt.

Kromlech = Kör emlék

53.stonehenge.jpg

Az angliai Stonehenge egyik kör emlék, hatalmas ókori naptár, csillagvizsgáló és napvárta. Már tudjuk, hogy a nyári napmegállást, június 10-20-ig megfigyelték. Úgy építették, hogy a fő tengelye pontosan oda mutasson, ahol a nap 11 napon keresztül felkel.

 

Ma is bemutatják, az emberek tüzeket gyújtanak, ünnepelnek, mint az ősi időkben a magyar népek tették az Égei-szigeteken és a Balkánon.

Stonehenge valószínűleg mutatja a tavaszpontot, nyár és ősz idejét, de a mezőgazdasági és más ünnepnapok is e kövekhez igazodtak. A komplexum az első naptárak egyike volt. Isten honjának is nevezték.

 

A Kárpát-medencei napvártáról a Tudólaki = tatárlaki leletről is megállapították, hogy naptár. E szó is rá van írva.

A megalitok, kőemlékek vizsgálatakor a magyar elnevezésekkel találkoztunk:

Mén,

 Ló,

Ember,

Hír,

Kör,

Hál,

Emlék

Biztosak vagyunk abban, hogy ezeket magyar népek állították és nevezték el.

54.-dolmen--lika-van.jpg

Franciaországban Lichaven=Lika van, azaz átlátni alatta. Két merőleges kőre van rátéve egy asztallap szerű kő.

Szardínia szigetén is lika van (katt a képekre az eredetiért):

54.dolmen--sardinia.jpg

Ménhír, aminek lika van:

54.-menhir-b.jpg

Magyar leletek:

Loc-maria-quer= Lók-mauri-köre (Magyar lovak köre)

54.lok-mauri-kore.jpg

(Alul, a zöld részen van Lokmaria-ker. Katt a képre.)

54.swinside-anglia.jpg

Swinsindle Anglia kőkör

Mané-lud= Mén-Lú (Mén-ló)

Saint Sernin határában talált ménhíren subás ember van a ménhírre vésve.

54.saint-sernini-ko.jpg

"  A magyar föld ura siratja a bátrakat subában."

" Az arcon a két szem és az orr van hangsúlyozva (a száj hiányzik) : Ma.k-AR. vagyis Magyar. Az arcon az előkelőség jelzésére jobbról és balról négy-négy bevágás látható, a hieroglif FTU/FDU jelzésére; az arcot körülvevő vonalak UR/RA s e kettő együtt: Föld ura. A nyakat jelző négy hajló vonal a víz, eső jele, ami az S-hang jelzésére szolgál; a karika RA; a kéz tartása Ta, együtt: Siratja. Az ágas A-BOT; a karika ismét RA; a három függőleges a többes szám jele: -k; alatta a kéz Ta; együtt: A bátrakat. Az öv ilyen alakja SU ; a láb kétszer: Ba-Ba. együtt Subában. Így az egész szöveg:

A magyar föld Ura siratja a bátrakat subában."

Az Idézet és olvasat másik honlapon a 39. pontból származik. (Dr. Baráth Tibor A magyar népek őstörténete, 5. könyvből.)

 

Ez csakis úgy lehet, hogy a Kr. e. II. évezredben a Brit-szigeteken, Franciaország területén s az Ibériai-félszigeten ugyanaz az emberfajta lakott. Ugyanilyen óriáskövek találhatók a Régi Keleten, nevezetesen Kis-ázsiában, Föníciában, Kánaánban, Mauritániában (Afrika északi területsávjában) és India nyugati részeiben is. Ugyanaz az ősi magyar nép vitte a kultúrát a vízözön után a világ minden tájára.

2015.01.28.