Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50,A fekete magyarok átkelnek Európába

 A fekete magyarok Észak Afrikából átkelnek Európába

 

A felmelegedő éghajlat hatására felgyorsult elsivatagosodás. A Szahara kialakulása elviselhető területek irányába indította a lakosságot. Kr. e. 7000 és Kr. e. 2000 közt a Középső-Szahara síkságain dús füvű puszták hullámoztak, gazdag állatvilággal, folyókkal, mocsarakkal. Ez az ember számára is ideális környezet volt...

50.szaharabol-elvandorlas.jpg

(Eredetiért katt a képre)

 Hispánia (Spanyolország) és Gallia (Franciaország) területén "az első lakhelyek barlangok voltak". Azok falain fekete emberek és afrikai állatok vannak ábrázolva. Az afrikaiak Európába való átköltözése a sivatagosodás kezdetétől a csiszolt kőkorig folytatódott, a kutatók szerint Kr.e. 3000-2500 körüli időkig.

 Tegyük fel újra a kérdést, mert ezt tanították a tankönyvek: "az első lakhelyek barlangok voltak"? Őseink házakat építettek, állatot tenyésztetek, földet műveltek. Találtak néhány barlangot, de az ott bemutatott leletek közül semmi nem bizonyítja, hogy olyan ostobák lettek volna őseink, hogy a nyirkos, huzatos, fűthetetlen barlangokban éltek volna. Bárhol is vannak ásatások, települések nyomaira bukkannak a régészek. A barlang e sorok írója szerint vallásos hely volt. Istentiszteletek helye. Akik pásztorkodtak, nomadizáltak, ők sátras lakhelyeket készítettek. A földművelők, helyben lakók házakban éltek.

50.sahara_satellite_hires.jpg

(Szahara, eredeti képért katt  a képre.)

50.gallia-es-a-bemutatando-magyar-teruletek.png

Aqitania a Vizi-tanya. Felette Celtica "c" betűjénél Pictones: Fekete-hon. (Katt a képre az eredeti nagyságért.)

Francia kutatók szerint új méréseik igazolják, hogy a barlangban talált festmények "a valaha felfedezett legrégebbiek és a legjobban kidolgozottak"...

Az emberek elnevezése: pechty, pehiti, picti a régi feljegyzések szerint, a lexikonban piktek. A piktek Szkítiából érkeztek néhány hosszú hajóval...

Mi értjük: a P hang mai F hangként való használatát, ha szemünk előtt tartjuk, fekty, FEKETE, fehete, fekte szóhoz jutunk.

Julius Cézár (kazár) idejéből is van írás arról, hogy lakóhelyeiket földsáncokkal vették körül. Állattenyésztéssel foglalkoztak, húson és tejen éltek. Ruházatuk állati bőrökből készült, és nem nagyon akartak dolgozni – nem törték magukat a földműveléssel sem. Európa szerte ma is találunk ilyen embereket, nem törik magukat a termelő munkával. A terület neve ekkor Gallia. Lakói kelták, vagy gallok. (A név ismétli a Gallilea nevet a Régi Keletről.)

A sötét bőrű nép kus volt, kaukázusi vonásokkal, és nincs róla feljegyzés, hogy tolmácsokra lett volna szüksége az utánuk jövő fehéreknek. A fehér magyarok szót értettek a fekete magyarokkal. Mai Franciaország területén az Óceán, Loire, Charente, Vienne folyók által behatárolt területen éltek.

 

PICTON elnevezéssel pictoni embereknek nevezték őket a római megszállók.

Mi értjük: PICT HON  -  P=F  C=K olvassuk: Fe+Ke+Te HON, a lakók elnevezése, fekete honi őslakók voltak. Most is Poitiu e terület neve.

50.poitiers.png

Hispániában, Altamirában is ott vannak a barlangrajzok.

50.altamira-barlangrajz.jpg

A Brit szigeteken Albion (=Fehér hon, Fehérvár?) környékén éltek, majd megjelentek az Ír szigeten és Skóciában is. Kr.e. 54-ben mikor Julius Cézár Britanniát akarta meghódítani, egy kus úr szervezte meg az ellenállást, Cassi-Vellanus.

Britanniából a római had kivonulása után Kr.u. 411 körül a piktek a felszabadult területekért hosszan háborúztak a skótokkal. A Pikt Királyságra hivatkoztak aztán a skót nyelvben Alba Királyságként.

Értjük, Alba Regia = Királyi Fehér. A Kárpát-medencében ismétlődnek e nevek, Székes+fehérvár, Gyula +fehérvár, Nándor+fehérvár. Ha ez így van, akkor kié volt a Pilisben Vörösvár? Mért van ott Aranyhegy? Pilisvörösvári-medence nyugati felében terül el, az Aranyhegyi-patak".. A terület az "... utolsó jégkorszak végén lakott volt, ebből az időszakból több ősemberi lelet került elő...rég földkunyhókat építettek..." mi volt itt? Arany! Most kinél van?

 

Kaledóniában (=Keleti honban) pikt-fekete maradt a többség.

 

Skótok

 

A skótok vezetője SKOTA egyiptomi királylány volt. Ő hajókkal, nagy kísérettel érkezett, és új hazát keresve itt telepedtek le. Mások keltának nevezik őket.

A sötétes bőrszínek az évezredes keveredés és a mérsékelt klimatikus viszonyok során elmosódtak.

 

Kanári szigeteken is találtak rovásos feliratokat.

Sziklákon,

hegyes részek csupasz kövein,

ahol emberi élőhelyeket találtak.

A kanári szigeteken La Morenita ( a Magyar nő) néven tisztelik Fekete Szűz Máriát. ("Egyes történészek szerint már a föníciaiak is ismerték a szigeteket..." Róluk tudjuk, hogy magyar népek voltak. Mauri, mór magyaroknak is nevezték őket.)

 

Fekete Madonnák

Franciaországban a fekete – kus – pikt magyarok egy sötét bőrű Nagyasszonyt tiszteltek Kb. 205 db 20-80 cm-ig terjedő fekete Madonna szobrot találtak. 190 db kereszténység előtti, 76 db Franciaországban nem létező fából vagy kőből készült. A Fekete Madonnák kultusza nemcsak az egykori Gallia vidékén virágzott, hanem Dél-Franciaországban, Magyarországon és Itália egyes részein is.

 

Összefoglalva: akármilyen kevés róla az adat, a Nyugat-Európában élt első nép a Régi keleti kultúrából érkezett, fekete magyarok, afrikai kusok voltak.  Magukkal hozták a fekete Nagyasszony tiszteletét: „Virgini pariturae” – A Szűznek, aki gyermeket szül.

50.fekete-madonna-izisz.jpg

A mai Magyarországon és Lengyelországban is tisztelünk Fekete Madonnát a templomainkban.

50.czestochowska.jpg

A fekete magyarok után a fehér magyarok első hulláma érkezett Európa déli és nyugati részébe. Részletesen megnézzük, vannak - e magyar nyelven, rovással írt, magyarul olvasható leleteik.

2014-12-20