Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


25,Etiópiában talált magyar rovásos kövek

Kusföld, ma Etiópia, magyarul: Hét+jó+fia, szomszédos Egyiptommal, magyarul Esthonnal és Bothonnal, Szudánnal = Sütő honnal,  Magáriával= Magyar-otthonnal, Napatával = Nap-otthonnal.

 

25.a-etiop-kovek.jpg

Kellő fenntartással nézzük a filmet. Ha ez nem trükkfelvétel, és értelmesen egymás után összeolvashatom a betűket, ha megértjük miről van szó, magyar nyelven vésték a kőbe.

Magyar rovás lelet, Etiópiában találták.  A YOU TUBE 14000 YEAR OLD HUNGARIAN RUNIC oldalon. (Kattintson a szövegre és indul a rövidfilm.) A fontos rész képei a 7.percnél kezdődnek.

A székely-magyar rovásírás jeleit ismerik fel benne a kutatók, de én a haboshoni-magyar rovásírással tudom értelmezni. (Ma Abesszínának mondják.) A korát 14.000. évesre, a vízözön előttire becsülik, akkor keletkezett, mikor Etiópiát úgy nevezték, HÉT-JÓ-FIA. Ha a kutatók tévednének és a kereszténység idejéből származik a lelet, akkor is 2000 éves és magyar nyelven jól olvasható.

 Magyar nyelven a felső követ jobbról balra olvassuk. Etiópiában magyar nyelven írtak! Mit gondoltok, akkor milyen nyelven beszélt a lakosság?

 1 kép:  Lemásoltam a jeleket:

25-a.jpeg

 TESZI ELÉJE ISTENNEK JÓ ÚR HÁJAT... Az olvasás menetét a rajzon kinagyítva követhetitek. A kő képe, amiről lemásoltam, templomi romokból töredék, de magyar...
 TaJáH Rú óJ KeNNeTSI eJéLe ISZet (vissza fele olvassuk, jobbról-balra).

 Az alsó kő szövege, a nyíl irányában olvasom:

25-b.jpeg

2 .rajz: ÖNTI KUS ÚR ELIM TESZI FELIT MERI JÓT..
a kő töredékes,de világosan beszéltünk magyarul 14000 évvel ezelőtt.

Ez bizonyíték, hogy nem másoktól kölcsönöztük a szavainkat.

 A magyaroktól kölcsönöztek szavakat az utánuk jövő népek.

 (Ezt a leletet balról-jobbra olvassuk. Az olvasás irányát az írás iránya mutatja. Etiópiát nemcsak Hét-jó-fiának, hanem Abesszínának, Haboshonnak is nevezték. Másik neve a térképeken szereplő Kusföld is, ahogy az alul levő térképen látják, ők a fekete magyarok egyik ágát alkották. Újabb leletek bemutatásakor a kus név magyarázatára és a fekete magyarokra még visszatérünk. )
 
 

 Magyarul beszélő oltárkő, a szövege alapján kereszténység kezdeteire becsülöm a korát, de ezt az ott járt régészek tudják meghatározni:

 

25.e-lalibela--oltarko.png

(Lalibela leletei - Lali és Béla szavunk ismerős?)

25-c.jpeg

3. rajz: Kocka alakú kő. Lakóház alakját idézi. Hasonlít egy oltár-kőre, de olyan, mintha egy mai keresztény templom oltárát látnám, az oltárszekrénnyel, és mai keresztény szimbólummal: a kehely az ostyával. 
 Ha 14000 éves, és ez igaz, középen a teliholdat, alatta a félholdat látjuk. Mint a keresztény szentségmutató, a félhold alakú tartó-csiptetőben a kerek Szentostyával.


 Felső sor olvasata: ...JÓ KEHEL VÉREM... Jézus kelyhében is az Ő vére van, a templomban. 
Alsó sor olvasata 2 féle is lehet: kockád ki néz f... de ha egyiptomi jelnek olvasom a k+c összerovást: HUNGAROK KI(k) NÉZ(nek) F(eléd...)

A MAGYAROK AZ ÁLDOZATBEMUTATÁSKOR ISTENRE FELNÉZNEK, MINT A MAI SZENTMISÉKBEN..és ez történt magyar nyelven 14000 éve... ha a videón jól közölték a lelet korát...a kereszténység a magyarságból indult? Vagy Jézus és a kereszténység felhasználta az ősi vallások jelrendszerét? Jézus is e nyelven beszélt? Tán a magyar népek közé született anyai ágon? Tudjuk, az Atyaisten fia, így a Bibliában a családfája ami atyai ágon indul, a nevelőapjáé, Józsefé. Ez akkor ugye nem Jézus családfája, hanem Józsefé...Ezekkel nem kívánunk foglalkozni, csak elolvasom és közlöm mi áll a leleteken.
 

Összefoglalva:

 

... TESZI ELÉJE ISTENNEK JÓ ÚR HÁJAT...

...ÖNTI KUS ÚR ELIM TESZI FELIT MERI JÓT..

...JÓ KEHEL VÉREM... HUNGAROK KI(k) NÉZ(nek) F(eléd...)

Kusföld: beolvasas0017.jpg

(A leletet én olvastam el és közöltem először jelen formájában magyar nyelven, szabadon bemutatható a honlapra való hivatkozással " Kissúrék rovás lelet megfejtései " megjegyzéssel. 2011-tavasz)

 Kiegészítés a fenti cikkhez, Sipos György úrtól kaptam, köszönöm üzenetét:

" Régebben foglalkoztam az etióp kőtemplomokkal és szimbolikával, mert nagyon sok a hasonlóság a régi pálos és az lalibélai rítusok és szimbolikák között.

Yehai templom maradvány pedig 2500 éves.
a pilisszántói tüskés kereszthez hasonló régi keresztek is megtalálhatóak arrafelé...."

Jártam Pilisszántón, fénykép a temetőben a földből előkerült leletről, melyet a templomban őriznek.

25--palos-ko-1.jpg

Ez az időtartam, ha így pontos, beleillik a Biblia által leírt etióp udvarnok megtérése részletébe. Akkor is magyar népek éltek ott, értették Krisztus üzenetét. Ez azt támasztja alá, hogy még nem törölték el teljesen a magyar nyelvet a területen, úgy mint a Trianon óta megszállt magyar területeken. Még érthetőbb a Pünkösdi beszéd, mikor Péter apostol beszédét pártusok, médek, és minden más felsorolt nemzet a saját nyelvén, magyar nyelven értette meg. A Bibliában Hierosolyma(=Szent Sólyom, mai Jeruzsálem) után az első keresztény közösség Szamariában jött létre, (szemúr-sumér-szemere) ide telepített mezopotámiai magyarok városa volt. (Ap.csel. 8.)

2014-11-26