Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


107,II.Ramses és Moses

II.Ramszesz fáraó uralkodását írja a Biblia, mikor Mózes vezetésével a Vörös-tenger, Sás-tengeri részén asszír ügynökök segítségével a határzár megkerülésével egy emigráns csoport a Szín (Sínai)-félszigetre vonult.

Mit tudunk II. Ramszeszről? (Eredetiért katt a képekre.)

107.-2-ramszesz.jpg

II. Ramás( Ramszesz) királyt, aki hatvanöt évig uralkodott, Kr. e. 1298-tól Kr. e. 1232-ig, ezüstösen csillogó hajáról S-ESOST-R-IS és S-EZUST-UIRI: Az Ezüst Úrős becenévvel illeték.

 

A képen II. Ramszesz = Ra-mása az Ezüst ősúr múmiájáról készült fotón látjuk az ősz-ezüst hajszálakat! Egy átlagos mai magyar nagypapa arca, sok ezer évvel ezelőttről.

107.ezust-haju--ur.jpg

 Amikor aztán a király koporsóját a tudósok feltárták és múmiáját megvizsgálták, a közel 100 évet élt uralkodó koponyája körül megpillantották ezüstösen csillogó ősz haját (Maspero G.: History of Egypt, Caldea, Syria, Babilonia and Assyria. London V 250, 245 sk). A leírt név és a tudományos megállapítás között az összefüggés világos, de ezt csak magyar ember veheti észre. Ezüst (hajú) Ősúr.

Ramszesz nevének írásjelei:

107.ramszesz-neve1.jpg  (St-t=istentől here-t=eredt úr usur=ősúr, maat ré=magyar úr, szet-n=szent úr, az egész az úr keretben van.)

Istentől eredt Napúr, a nép őse, Magyar úr, Szent úr.

107.ramszesz-neve2.jpg(Ka-ra=király, vagy Kő, ország ura a kacsa és a dupla kör jele. A keret jelei: A-me-n= A Mén, on-ra=hon ura, Úr ms=úr mása, esz=Ez st=est, az egész az ura keretben.)

Országunk ura (király). A mén hon ura, Úr mása, Est (nyugat) ura. (Úr mása, Isten mása a földön, ez Ramszesz magyar neve.

Uralkodása alatt többször is háborúzott a kor két nagyhatalma, a Hettita - birodalom, népmeséink Hétországa és Egyiptom. A Kádasi két napos csatában döntetlenben egyeztek meg. 3. Hattusilis (Hét-törzs él/fő ura) és Úr-mása (Ramszesz) király az országában a maga győzelmét hirdette.

45.a-hettita-es-egyiptom.png

A megkötött békeszerződés – az első, napjainkig fennmaradt békeszerződés a történelemben –, melyben kötelezték magukat a kölcsönös segítségnyújtásra, ha egy harmadik fél, aki e korban csak Asszíria lehetett, a másikat megtámadná. Ramszesz hetedik felesége lett Maathórnofruré hercegnő, Hattusilis lánya.

Nézzük neve hieroglif leírását:

107.maathornofrure-hercegno.jpg

Npr, szmr maat-t sólyom 3(-szorosan) nfr úrnő.

Mai szórendünkkel a hétországi hercegnő egyiptomi leírású neve olvasatomban:

"Napúr, Szemúr, Magyar Sólyom nagy fő úrnő." A lexikon nagy királyi hitves elnevezése kissé rövid. A Maathornofruré olvasat pedig az írásjelek összekeveréséből kiolvasott szó.

II. Ramszesz, Ramás, Úr-mása király hosszú élete alatt megerősítette országa határvédelmét, hadseregét, nagy állami építkezéseket végzett, és népe jólétben élt. Munkanélküliség és éhezés nem volt az országában. A kánaáni térségből és távolabbról uralkodók, kiskirályok küldték háremébe lányaikat, népes kísérettel, fiaikat pedig az egyiptomi iskolákba, hogy a magyar népek minden tudományát megtanulják. Egyiptom (Égi-ta) népe nem éhezett, bőséges volt az állami építkezéseken a fizetés és az élelmiszer ellátás. Az egyszerű emberek is szép ruhákban jártak, és senki nem járt mezítláb.

 

Mózes a lexikonban

MÓZES ÉS A KIVONULÁS AZ EGYIPTOLÓGIA SZEMSZÖGÉBŐL

(Innen idézünk pár sort.)

" Az ellátás pedig bőségesnek tűnt az Izraelita nomádok számára. Olyan mennyiségben és rendszerességgel kaptak húst, halat, gyümölcsöket és a szokásos gabonát, hogy az Izraeliták évtizedek múlva is - úton az Ígéret Földjére -, erről álmodoztak. Másrészt a munka idején olyan felügyelők ellenőrzése alatt álltak, akiket II. Ramszesz a saját soraikból választatott ki. "

 A valóságban ki volt Mózes ?

Más honlapon: Mózes születése.

A tíz csapás története:  A National Geographic sorozatában a tudósok részletekbe menően taglalják az előzményeket. A tíz csapás hatására a fáraó elengedi a népet? Mindenki szabadon járt-kelt a birodalmában, ha már a határőrségen vízum ellenében bejutott.

Ezt az irányt nem kívánjuk tovább kutatni.

 

2017.12.15.